IRAK TÜRKMEN MİLLİYETÇİ HAREKETİ'NDEN BİLDİRİ

Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi adına bir açıklama yapan Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen yaptığı yazılı açıklamada:``Türkmenler adına seçimlere katılacak parti ve oluşumların milli sorumluluklarının dahilinde hareket etmesi mi

Türk Dünyasından Haberler 4.03.2014 13:11:39 0
IRAK TÜRKMEN MİLLİYETÇİ HAREKETİ

Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi adına bir açıklama yapan Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen yaptığı yazılı açıklamada:``Türkmenler adına seçimlere katılacak parti ve oluşumların milli sorumluluklarının dahilinde hareket etmesi milliyetimizin bekası açısından büyük öneme sahiptir``dedi.

Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen tarafından yapılan açıklama şöyle:

``Büyük Türk milleti Türkiye dahil bugün bütün Türk coğrafyalarında zor bir süreçten geçmektedir. Bu zor süreç bugün Irak Türklüğünün kalbi Kerkük’te çok daha elim bir biçimde yaşanmaktadır. Bu nedenle 30 Nisan 2014’te yapılacak seçimler öncesinde Türkmenlerin durumunun dikkatle incelenmesi ve buna göre pozisyon alınması gerekmektedir. Türkmenler adına seçimlere katılacak parti ve oluşumların milli sorumluluklarının dahilinde hareket etmesi milliyetimizin bekası açısından büyük öneme sahiptir. Bu nedenle temel olarak iki liste ile Kerkük’te seçimlere katılan Türkmenlerin birleşmesi ya da en azından listelerinde yer alan kişi sayısının düşürülmesinde fayda görülmektedir. Resmi olarak adaylık sürecinin bittiği aşikardır. Ancak listelerde yer alan adayların kendi içlerinde yapacağı ön seçimle belirlenecek en fazla 5 kişinin bütün listedeki adaylar tarafından desteklenmesi ya da bu belirlenen adayların lehine tüm adayların seçimden çekildiklerini açıklaması, milletimizin selameti açısından takdire şayan olacaktır. Türkmenlerin dağınık görüntü vererek 60’tan fazla adayla Kerkük’te seçimlere girmesi, milli birlik ve bütünlüğümüze zarar vermektedir. Bu nedenle seçimlere katılacak bütün Türkmen siyasi parti ve oluşumları sorumluluk almaya davet ediyor, seçim sonuçları doğrultusunda Türkmenler açısından aksi bir durumun ortaya çıkması durumunda milletimizin hesap soracağını tekrar hatırlatmak istiyoruz.


Hüsamettin Türkmen
Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı``denildi.



ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00